Het Past Forward Jongerenplatform verder uitgelegd!

Wat is het Jongerenplatform?

In het kort: dit digitale én fysieke platform is door en voor jongeren die samenkomen tijdens verschillende soorten activiteiten en evenementen. Er is altijd een haakje met het verleden, maar de invulling is altijd anders: van gamen tot workshops schilderen en alles daartussenin. Jij bepaalt wat we organiseren! 

Iets langere versie

Het platform is digitaal en fysiek. Het digitale gedeelte bestaat uit een Discord-omgeving, wat een soort uitgebreide chatdienst is. Hier zullen we activiteiten en evenementen aankondigen, jou op de hoogte houden van interessant nieuws en laten zien wat er verder in Nederland te beleven is. Maar we willen ook heel graag van jou horen! We zullen regelmatig korte vragen stellen, stemmingen houden of op een andere manier om jouw mening vragen. Niet alleen leren wij hierdoor wat jouw doelgroep boeiend vindt, maar weten we ook wat voor activiteiten jij zou willen doen! 

Het fysieke gedeelte bestaat uit het uitvoeren van de activiteiten en evenementen die jij bedacht hebt. Hierbij staat het verleden altijd centraal, maar we zoeken constant naar de meest creatieve, leukste of spannendste manier om hier invulling aan te geven. Iets met Virtual Reality, zwaardvechten of LEGO? Waarom niet! 

Voor wie is het Jongerenplatform?

Iedereen tussen de leeftijd van 12 tot en met 30 jaar kan meedoen en je hoeft geen interesse te hebben in het verleden!

Het is natuurlijk extra leuk als je dat wel hebt! Wij zorgen ervoor dat de activiteiten en evenementen interessant zijn voor een brede groep jongeren. Hoe doen we dat? Dat doen we door constant combinaties te zoeken met andere hobby’s en vaardigheden, waarbij het verleden eigenlijk een ‘sausje’ is die de activiteit extra ‘lekker’ maakt! 

Waarom is het Jongerenplatform opgericht?

Wij denken dat ‘het verleden’ het beste script ooit geschreven is. Het inspireert ons, laat ons lachen en kan ons zelfs belangrijke lessen leren. En toch zien we steeds meer jongeren die verveeld zijn geraakt van wat hen wordt aangeboden om met dit verleden bezig te zijn. Past Forward wil dit verleden, in de vorm van ‘archeologisch erfgoed’, weer aantrekkelijk maken voor alle jongeren van Nederland. Zo kan dit script weer gelezen worden, omdat het zoveel moois kan bieden! 

Scroll to Top